Når forbrukslån blir fatalt!

Forbrukslångjeld

Et privatlån er en god ressurs for oss til å betale uforutsette utgifter eller realisere drømmer, men det er ingen hemmelighet at forbrukslån også kan bli veldig farlig. Det er riktig først når du ikke betaler ned på avdragene at et forbrukslån blir et reelt problem som kan gjøre mye skade økonomisk men også på personlig plan.

Hvis du har mange forbrukslån som du sliter med å betale så har vi noen løsninger for deg:

Refinansiering

Dersom du har mye forbrukslångjeld så kan refinansiering av denne gjelden være lurt. Ved en refinansiering så samler man hele din forbruksgjeld i et lån. Fordelene med en refinansiering er at du sparer penger i både renter og omkostninger. Det betyr at du kan forholde deg til et avdrag, noe som gir deg kontrollen tilbake. Du kan lese mer om refinansiering av gjeld som stammer fra forbrukslån her.

Låne penger privat

Dette er et av de alternativene vi anbefaler alle lesere å prøve før de søker andre muligheter. Det er nemlig ingen hemmelighet at den eldre generasjonen i Norge har det økonomisk godt, med noen unntak selvfølgelig. Sannsynligheten er dog stor at du kan få hjelp av dine foreldre til å betale ned gjelden. Vi kjenner til flere som har betalt ned sin forbruksgjeld ved hjelp av:

  • Lån med foreldre som kausjonist
  • Forskudd på arv
  • Pengegave fra foreldre

Det som er viktig når du skal låne penger privat er at du låner penger av noen du har et stabilt forhold til. Derfor anbefaler vi ALDRI at du låner penger av venner eller søsken. Vi kommanderer deg til å være åpen om hvorfor du skal låne penger og at dere skriver en kontrakt.

Gjeldsordning

En gjeldsordning betyr i praksis at du blir slått personlig konkurs. Dette høres lettere ut enn det faktisk er, dette betyr at du må leve på et minimumsbeløp i en periode fastsatt av kemneren i din kommune. Du må klare deg på et minimum beløp fastsatt av staten. Dette er kun en ordning som passer for deg som har store gjeldsproblemer og som ikke ser noen annen utvei. Du kan lese mer om gjeldsordninger her. 

 

 

Postet i gjeldsproblemer