Lån uten sikkerhet/Forbrukslån

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er en type lån hvor banken ikke krever sikkerhet. For banken er sikkerhet pant i bolig,eiendom eller andre verdifulle objekter. Et forbrukslån er dyrere enn et lån med sikkerhet, dette fordi det er en høyere risiko for banken med slike lån. De siste årene har lån uten sikkerhet blitt mer populært og flere bruker nå denne type lån for å finansiere oppusning, drømmeferien, eller ny bil.

Hva er fordelen med et forbrukslån?

Fordelen med et forbrukslån er at du kan bruke pengene akkurat slik du selv vil. Du får pengene overført på din brukskonto og du kan disponere de slik du selv vil. I mange tilfeller så vil et forbrukslån gi deg deg muligheten til å bruke penger på nettopp det du vil.

Hva er ulempene med et lån uten sikkerhet?

Den store ulempen er at renta er litt høy på forbrukslån, men så lenge du har råd til å betale den månedlige kostnaden så trenger ikke renta være noe ulempe. Det er først når du ikke betaler ned på forbrukslånet at renta vil bli et problem og gjelden vil etterhvert vokse.

Hvor kan jeg søke om et forbrukslån?

De aller fleste banker tilbyr lån uten sikkerhet. Vi har listet opp noen av bankene i vår sammenligning som du finner i vår toppmeny. Du bør velge en aktør som er seriøs og som har et godt rykte. Alle aktøren som står listet opp i vår sammenligning av forbrukslån er seriøse og trygge aktører.

 

Postet i forbrukslån